Вдъхновение без раница

Вдъхновение без раница

Когато се интересуваш от фотография, си склонен към снизходително и пренебрежително отношение спрямо снимането с телефон. Как така без смяна на обективи, стативи, филтри и какво ли още не, тежащо в раницата :)
Ако обаче наистина ти е на сърце да снимаш, често се случва вдъхновението да те споходи в моменти, когато си без въпросното оборудване. Или пък ти свършва батерията на фотоапарата, точно когато си на някое много фотогенично място. И, какво да правиш, хващаш телефона.... Трае ли фотографско сърце :-)

И на мен ми се е случвало неведнъж. Например в:

Женева - когато след дълго пътуване зарязваш всичкия си багаж и тръгваш да се разхождаш лежерно, а то пък точно тогава светлината се оказва идеална :-)

Geneve geneva женева светлина фонтан дете вода сенки

Geneve Женева светлина снимка

Женева фонтан вода дете светлина

Женева парк

jet d'eau женева geneva boat yacht

 

Когато небето над Истанбул захлупи хоризонта...

самолет небе хоризонт лъчи истанбул

..., а небостъргачите са в странна хармония с небето

Истанбул небостъргачи небе skyscrapers istanbul

 

Лондон - където може да видиш вълшебни залези, улични музиканти и ... Муминтрол

Лондон залез London sunset summerset house london eye bridge лондонско око мост

Лондон Ковънт Гардън Moomin harbour

Лондон улични музиканти мост река south bank london

 

A бурята е по-черна и от Черно море

буря черно море

 

Ойа, Санторини - малко прехваленото, според мен, място за снимане на залеза, където батерията на фотоапарата ти свършва точно на влизане в града

санторини ойа залез

санторини залез хора

 

Всички снимки са правени със стар модел смартфон с най-обикновена камера. Дали щяха да се получат по-добре с фотоапарата? Сигурно. И все пак се радвам, че съм изживяла момента пълноценно, имала съм време да му се насладя и малко креативност да го запечатам за спомен - било то и с телефон.

 

П.П.
И, докато горните кадри са щракнати набързо, в крачка, по време на туристически обиколки, то вижте какво може да направи един истински талантлив и креативен човек само с камерафон - Lomovera: https://www.facebook.com/LomoveraPhotography/

 

Вдъхновение без раница